Infractiuni rutiere in Dolj


Cercetaţi pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive

 
La data de 27 aprilie a.c., ora 18.00, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au depistat un tânăr, de 27 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Frații Golești.
 
În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 
La ora 18.20, tot poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Craiova au depistat o tânără, de 27 de ani, din comuna Leu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Frații Golești.
 
Aceasta a fost testată cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a două substanțe psihoactive.
 
La data de 28 aprilie, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova au depistat un bărbat de 35 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Severinului.
 
Și acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a două substanțe psihoactive.
 
Menționăm că acestea nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la o unităţi medicale, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
În cele trei situații, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului
 
În cursul zilei de ieri, 28 aprilie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat au depistat doi bărbați de 36 și 46 de ani, din comuna Desa și comuna Ciupercenii Noi, în timp ce conduceau autoturisme pe DJ 553.
 
Cei doi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0.84 mg/l, respectiv 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Tot în cursul zilei de ieri, 28 aprilie, polițiști din cadrul Secției nr.13 Poliție Rurală Segarcea au depistat doi bărbați de 39 și 45 de ani, din  comuna Bucovăț și comuna Gighera, în timp ce conduceau autoturisme pe strada Târgului, din comuna Valea Stanciului, respectiv strada Principală, din comuna Gighera.
 
Şi aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0.81 mg/l, respectiv 1.54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În toate cele patru situații, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
 
Noaptea trecută, poliţişti din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Coșoveni au depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Amărăștii de Jos, în timp ce conducea un autoturism pe strada Căpitan Scurtu Gheorghe, din comuna Coșoveni.
 
Întrucât prezenta halena alcoolică, bărbatului i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice, unde acesta a refuzat și prelevarea.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu