Dolj : Politistii de la rutiera in actiune


În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au continuat acțiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

 

În cadrul acțiunilor organizate au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

 

Totodată, au fost legitimate și verificate peste 280 de persoane, fiind controlate și aproximativ 245 de autovehicule. De asemenea, pentru abaterile constatate au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, dintre acestea, 41 de sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

 

Înregistrat de aparatul radar, în Craiova, cu viteza de 120 km/h

 

Un bărbat de 55 de ani, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe Calea Severinului, cu viteza de 120 km/h (+70 km/h).

 

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Cercetat pentru conducerea unui autoturism fără a deține permis de conducere

 

În seara zilei de 12 mai a.c., un tânăr de 23 de ani, cetățean kosovar, a fost depistat de poliţişti ai Secţiei 2 Poliție Craiova în timp ce conducea un autoturism pe strada Potelu, din municipiul Craiova.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu