Incendiu izbucnit la un transformator electric în Ciupercenii Vechi

Un incendiu a izbucnit la un transformator electric in localitatea Ciupercenii Vechi.

Au  ars masele plastice din componența transformatorului electric și vegetația uscată din jurul acestuia. 

Pompierii calafeteni au intervenit la timp si au localizat incendiul izbucnit. 

Pentru înlăturarea acestui risc, nu uitați să respectați următoarele măsuri: verificați periodic instalațiile electrice astfel încât să puteți înlătura defecțiunile; nu folosiţi instalaţii electrice cu improvizații; la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional; nu suprasolicitați instalația electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere; nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate și nu înlocuiți cu liță fuzibilul calibrat de producător; nu lăsați copiii nesupravegheați cu aparate electrice în funcțiune.

Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112. Noi suntem aici pentru a vă proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecărui cetățean. Împreună protejăm mediul înconjurător și comunitățile noastre!  Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro.”,  a precizat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Un comentariu:

  1. ISU-le,proprietarul trafo are o evidenta a consumului de energie in zona respectiva, transf. lor este compatibil cu acest consum si-n special pe canicula?Verificati-i si instruiti-i si pe ei.

    RăspundețiȘtergere