Peşti morţi într-un lac din Dolj

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) Jiu au găsit mai mulți pești, din specia caras, morți, pe lacul Bistreț din Dolj. Peștii cântăreau între 100 și 300 de grame. Reprezentanții ABA Jiu au prelevat mostre din apă și au trimis probele la analiză pentru a determina mortalitatea piscicolă.

„Personalul Formației Dunăre-Bistreț, specialiștii din cadrul biroului GMPRA au confirmat mortalitatea piscicolă imediat ce au ajuns în teren. Specia de caras, specii cu greutate de aproximativ 100-300 grame. Peștii morți au fost observați în zona malurilor, în special în locurile cu stufăriș abudent din coada Lacului Bistreț. Se fac toate demersurile pentru a stabili cauza morții peștelui”, a explicat directorul Administrației Baziale de Apă Jiu, inginerul Daniel NAICU.

În această dimineață, specialiștii Apelor Române Jiu au mai prelevat alte două probe de apă din zona polderului Mălăieni și coada lacului. Probele au fost trimise la Laboratorul de Calitate a Apelor de la Vâlcea pentru a se efectua analizele la pesticide. Rezultatul va ieși în 10 zile.


Totodată, s-a luat legătura cu Direcția Sanitar Veterinară Dolj pentru efectuarea analizelor de specialitate la peștele mort.
S-a dispus îndepărtarea peștelui mort de către formația de lucru Dunăre-Bistreț, din cadrul sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, subunitate a Administrației Bazinale de Apă Jiu și transportarea acestuia pentru incinerare.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii