România – Liechtenstein 0-0 ! Mergem la EURO 2024 fără victorie în acest an


Naționala României nu a reușit să treacă de modesta echipă a statului Liechtenstein, locul 202 în clasamentul FIFA, la capătul unui meci disputat în Ghencea, ultimul pentru tricolori înaintea EURO 2024 !

Jucând în Ghencea, cu Ianis Hagi căpitan pentru prima oară la echipa naţională, tricolorii au pus presiune pe poarta oaspeţilor încă din start. Vasile Mogoş a trimis cu capul, în minutul 6, apoi portarul Buchel a scos şutul lui Racoviţan, în minutul 14, şi George Puşcaş a dat peste poartă o lovitură de cap şase minute mai târziu. Hagi a trecut pe lângă gol în minutul 31, iar Florinel Coman a încercat şi el poarta lui Buchel, în minutele 44 şi 45+4. Însă balonul nu a intrat în plasă şi la pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.

În partea secundă, Ianis Hagi a şutat periculos, în minutul 55, iar după trei minute, când pe teren a intrat Nicolae Stanciu, Hagi junior a venit şi a pus banderola pe braţul celui care este căpitanul obişnuit al reprezentativei tricolore. Mihăilă a şutat puternic din careu, în minutul 82, însă Buchel a apărat. Portarul oaspeţilor a reţinut şi şutul lui Man, din minutul 85, apoi jucătorii lui Iordănescu nu au mai creat nici o ocazie clară de gol bifând al patrulea meci consecutiv fără victorie şi al doilea fără gol marcat din acest an. 0-0 ruşinos cu Liechtenstein şi este pentru prima oară în istorie când România nu învinge o echipă care face parte dintre liliputanii Europei, Liechtenstein ocupând locul 202 în clasamentul FIFA. România este a 46-a în ierarhia mondială FIFA. Pentru Edi Iordănescu şi compania urmează primul meci de la turneul final al Euro 2024, cu Ucraina, la Munchen, în ziua de luni, 17 iunie.

ROMÂNIA: H. Moldovan – Sorescu, Drăguşin, Racoviţan, Mogoş (N. Bancu 58) - Cicâldău (N. Stanciu 58), Şut (M. Marin 58), Olaru (Drăguş 76) – I. Hagi (Man 65), C. Puşcaş, Fl. Coman (Mihăilă 65). SELECŢIONER: Edward Iordănescu

LIECHTENSTEIN: Buchel - Wolfinger, N. Beck, Goppel, Oberwaditzer, Kindle (Marxer 55) – Luchinger (Hasler 90), Buchel, Sele – Salanovic (Luque Notaro 46, Jager 90), Kranz (Saglam 65). SELECŢIONER: Konrad Funfstuck

Cartonaşe galbene: Wolfinger 23, Kranz 45+4, Luchinger 69

Arbitri: Menelaos Antoniou – Mario Kalogirou, Kyriakos Sokratous (toţi din Cipru) – Marcel Bîrsan (România)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii