Trai bun in Romania dupa alegeri ! De la 1 iulie, pe langa carburanti,românii vor plăti mai mult si la facturile la gaze !


Luna iulie vine cu majorări de venituri, dar şi cu un nou val de scumpiri. Pe lângă carburanţi, românii vor plăti mai mult şi la gaze.

De astăzi creşte salariul minim pe economie. Aproape două milioane de români vor primi 284 de lei, în plus la salariu. Asta înseamnă 9,5 lei pe zi, echivalentul a doi covrigi sau un sandwich.

Însă, tot astăzi, vom avea şi facturi mai mari la gaze. Pentru că intră în vigoare şi majorarea cu 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor naturale pentru consumatorii de gaze naturale, care reprezintă aproximativ 10 lei/MWh distribuit.

Mai mult, de la 1 iulie, benzina și motorina se scumpesc, pentru că intră în vigoare majorarea accizei la carburanți, decisă de Guvern.

Un plin de carburant îi va cost pe șoferi chiar cu 20 de lei mai mult.

În timp ce benzina ar urma să se scumpească cu 43 bani pe litru, preţul motorinei va creşte cu 39 bani pe litru.

De asemenea, tot de la 1 iulie, cotația IRCC, indicele de referință pentru creditele consumatorilor, scade ușor, de la 5,90%, la 5,86%.

Astfel, dacă luăm ca exemplu un credit ipotecar, în valoare de 50.000 de euro, pe 30 de ani, rata actuală va scădea, în medie, de la 1 iulie, odată cu actualizarea IRCC, cu aproximativ 7 lei, după ce rata a crescut cu peste 600 de lei în ultimii doi ani, potrivit antena3.ro.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii