Patru cetățeni sirieni ascunși în două autocamioane, depistați în PTF Calafat-Vidin


Polițiștii de frontieră planificați să execute supravegherea perimetrală a Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au depistat, în urma controalelor efectuate asupra a două autocamioane, patru cetăţeni sirieni ascunși în cabinele acestora. Persoanele au declarat că s-au urcat în autocamioane în orașul Sofia cu  intenția de a ajunge în Germania.

La data de 07.06.2024, în jurul orei 02.00, patrula planificată să execute supravegherea în zona perimetrală a Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, a acționat în scopul prevenirii și combaterii migrației ilegale, procedând la verificarea cabinelor autocamioanelor, după ieșirea de pe podul Calafat-Vidin.

Cu această ocazie, au fost descoperite, în cabinele unor autocamioane conduse de către doi cetățeni turci, patru persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că toți cei patru bărbați sunt cetățeni sirieni, doi dintre ei având documente emise de Centrul de refugiați din Sofia. Aceștia s-au urcat în autocamioane în orașul Sofia cu intenția de a ajunge în Germania.

Având în vedere aspectele constatate, față de cei doi șoferi  a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani, iar aceștia, autocamioanele și persoanele descoperite au fost preluate de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii